Witam,
przeszukiwałem już to forum oraz google i nie znalazłem nigdzie rozwiązania dla mojego problemu, chociaż na pewno nie jestem pierwszy :)
Kupiłem miesiąc temu T4 1998r. Ma on fabryczny central z klucza. Była również założona centralka na pilota z alarmem ale nie działało - uszkodzony pilot. Wymontowałem tą centralkę i podłączyłem uniwersalną z pilotami.
Teraz jest problem. Wiem, że sterowanie jest plusami, więc podłączyłem tak jak powinno być i przy zamykaniu z pilota zamyka się wszystko i od razu otwiera. Sprawdziłem, że na przewodach biały i żółty napięcie +12V się zmienia w zależności czy auto jest zamknięte czy otwarte.
Po odłączeniu wtyczki od siłownika wszystko działa tak jak powinno ale wtedy nie ma możliwości zamykania i otwierania z klucza.
Podłączałem znajomemu w VW Bora i tam nie było problemu, a w T4 już 2 dni kombinuje i nic bo są te naprzemienne plusy.
Zamyka i od razu otwiera, jak są drzwi zamknięte z klucza to wtedy pilot otwiera i od razu zamyka.
Czytałem gdzieś, że robi się to przez wstawienie diody albo jakiegoś dodatkowego przekaźnika jednak nigdzie nie ma schematu...
Z góry dziękuję za pomoc,
a tym czasem idę po piwo bo prawie całą niedzielę zmarnowałem na lutowaniu kabli, a pilot i tak nie działa.
Centralny zamek - dołożenie pilota
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: Centralny zamek - dołożenie pilota
Wg mnie masz niesprawny siłownik master w drzwiach kierowcy. Co się dzieje jak zamykasz kluczem w drzwiach pasażera?
This topic has 9 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się