Witam, w najbliższym czasie będzie mnie czekało spędzenie kilku nocy w aucie (zimą) i tak zastanawiam się czy opłaca mi się kupować webasto. Jakie jest spalanie na postoju z tylko włączonym ogrzewaniem w vw t4 2,4D? Jak wpływa na żywotność części w silniku chodzenie na jałowym biegu przez kilka nocy pod rząd?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
ogrzewanie silnikiem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kapitan
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
ogrzewanie silnikiem
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 9:53 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: lit.
Powód: lit.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Re: ogrzewanie silnikiem
T4 na biegu jałowym wg mnie nie pali więcej jak 1,5l/h, nieraz chodził przez 6h w nocy i spalanie nie wzrastało aż tak bardzo drastycznie ;)
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się