Witam - mam problem z licznikiem ---> sam się kasuje podczas porannego rozruchu (nie zawsze ale coraz częściej) ? masy poczyszczone rozrusznik odświeżony , plusowe bieguny również , aku naładowany 12.6 V ?? jakieś pomysły ??
MASY i PLUSY popsikałem smarem miedziowym ale nie jestem pewien czy to dobry środek na takie sprawy ??
Kasowanie Licznika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Re: Kasowanie Licznika
Do połączeń elektrycznych kolego stosuje się wazelinę a nie smar miedziowy......
A sprawdzałeś wtyczki w liczniku może coś nie łączy
-
kentos
- Forumowicz T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Kasowanie Licznika
tak --właśnie dzisiaj to sprawdzałem i jest wszystko OK . wazelinę techniczna chciałem użyć ale nic nie pisało na opakowaniu że nadaje się do połączeń elektrycznych --dodam że w sklepie polecono mi właśnie smar miedziowy w spreju a że miałem to użyłem ..... w sklepach z aku jej używają ale w celu konserwacji (zabezpieczenia odkrytych klem ale NIE w miejscu styku --powierzchownie )chmielik pisze:Do połączeń elektrycznych kolego stosuje się wazelinę a nie smar miedziowy......