Światła awaryjne

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Tweety
Nowy T4

Answers: 0
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto:
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Światła awaryjne

Nieprzeczytany post autor: Tweety »

Dzień dobry,
drodzy forumowicze jest problem ;D Światła awaryjne w moim ukochanym VW T4 odmówiły posłuszeństwa. Przycisk awaryjnych przy środkowych kratkach nad przyciskiem od ogrzewania szyby. Po wciśnięciu nic się nie dzieje. Nie ma podswietlenia, po wciśnięciu kierunkowskazy nie działają. Wymieniony przycisk, wymieniony przekaźnik, wymieniony bezpiecznik. W internecie znalazłem schemat wtyczki przycisku (chyba od golfa) bez zapłonu nie ma zasilania na żadnym pinie po zapłonie zasilanie pojawia się ale awaryjne dalej nie trybia. Auto nie przeszło przeglądu i jestem teraz uziemiony. Jakieś pomysły?
Micky
Forumowicz T4

16
Tematy: 6
Model:
Auto: Caravelle '03 /C5 X7
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Re: Światła awaryjne

Nieprzeczytany post autor: Micky »

https://t4-wiki.de/wiki/Blinker
https://t4-wiki.de/wiki/Warnlichtschalter
Sprawdziłeś bezpiecznik zapalniczki? Bo z niego jest wzięty stały plus do awaryjnych.
Tweety
Nowy T4

Tematy: 2
Model:
Auto:
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Re: Światła awaryjne

Nieprzeczytany post autor: Tweety »

Dziękuję. Kocham Cie. Tego właśnie szukałem pół niedzieli i nie mogłem dojść z którego bezpiecznika idzie stałe na awaryjne a z uwagi że zapalniczka ostatnia musiałem przeoczyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”