Jako ze to mój pierwszy wpis Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem z Dolnego Śląska i posiadam t4kę z silnikiem 151km . Był to kiedyś transporter ale teraz jest mulitvan <56>
WIęc problem polega na tym ze w większości czasu świecą się kontrolki ABS ESP i Hamulec i komunikat aby natychmiast udać sie do serwisu. Czasem działa i wszysktko jest OK. Pełny błąd to :302 Przekaźnik zaworów ABS - J106, Zwolnienie zaworu cewki ABS (J106)
Wtyczkę sprawdziłem wszystko OK. NIe wiem czy jest coś jeszcze co można sprawdzić przed wyjęciem sterownika pompy ABS.
Macie jakieś sugestie gdzie szukać przed wymianą/regeneracją ABSu ?
Błąd 302 Przekaźnik zaworów ABS - J106,
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
elcaminos
- Nowy T4
- 2
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
-
elcaminos
- Nowy T4
- 2
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Re: Błąd 302 Przekaźnik zaworów ABS - J106,
Witam. Problem rozwiązałem. Ja mam wersję ABS/ESP i dodatkowy sterownik abs za schowkiem przed pasażerem. Obok po prawej stronie są 2 przekazniki. Jed…login to view the rest of this post
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się