ogromny spadek mocy, ale nie zawsze

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
TommyLeeGee
Nowy T4

2
Model:
Auto: 2.5 TDI syncro
Kontakt:

ogromny spadek mocy, ale nie zawsze

Post autor: TommyLeeGee »

Hej! Zdarzało mi się już odczuć spadek mocy z okazji złej pracy turbiny i to udało się ogarnąć (poprzedni mechanik źle podpiął przewody), ale ostatnio zdarzyło mi mi się coś o wiele gorszego. Podczas jazdy nagle poczułem taki spadek mocy, jak gdyby ktoś przywiązał do auta kilkusetkilogramowy odważnik. Po puszczeniu nogi z gazu auto niesamowicie szybko zwalniało, aż ciężko było się rozpędzić, żeby wrzucić kolejny bieg. Po dojechaniu do domu poczułem bliżej nieokreślony smród wokół auta. A po odczekaniu 10 minut odpaliłem znów auto i jak gdyby nigdy nic, wszystko działało bez najmniejszego problemu. T4 stoi już tydzień u mechanika, ale nie jest on w stanie tego wyłapać, bo problem się nie powtarza. Podejrzenie jest takie, że sterownik nie reaguje na pedał gazu. Dotychczas zdarzało się, że zaraz po odpaleniu, na zimnym silniku, na sekundę traciłem moc, ale potem auto jechało już cały czas jak trzeba. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie!

(VW T4 | 2.5 TDI | syncro | 75 kW | 2001 r.)
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: ogromny spadek mocy, ale nie zawsze

Post autor: Kenobi »

Co mówi program diagnostyczny po podpięciu komputera. Jakieś błędy ?

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”