Gorąca podłoga i lewarek zmiany biegów

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Dr_Kotwica
Nowy T4

4
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Gorąca podłoga i lewarek zmiany biegów

Post autor: Dr_Kotwica »

Witam
Pacjent Transporter T4 2.0 AAC 93'

Mam pytanie czy ktoś spotkał się z nadmiernym nagrzewaniem się podłogi u kierowcy i pasażera ? Jeśli jadę w trasie to temp jest w miarę ok, jedynie wieje mi bardzo gorące powietrze przez lewarek skrzyni biegów ( guma okrywająca jest gorąca , nie powinno być w tym otworze jeszcze jakiejś zaślepki ? ) .

Problem zaczyna się w korkach ponieważ na postoju podłoga bardzo się nagrzewa + zaczyna leciec gorace powietrze z nawiewów ( nawet ze środkowego).

Chłodnice, termostaty, zawory od ogrzewania sprawne, wchodziłem pod auto to w tunelu od komory silnika jest oryginalna srebrna folia, w okolicach kolanka przy lewaru skrzyni są oryginalne ekrany termiczne, katalizator wstawiony jest w okolicach progu przy drzwiach przesuwnych ( kat był wycięty przez poprzedniego właściciela, ja dołożyłem uniewersalny, natomiast problem istniał również przed jego dołożeniem).

Dysponuje ktoś zdjęciami komory silnika , podwozia i tunelu żebym sobie porównał czego mi brakuje ? Może jakaś osłona kolektora itp, brakuje mi już pomysłów. Podłoga wyłożona 2x warstwa aluminiowej folii izolacyjnej 3 mm , mimo tego auto w upały daje popalić , szczególnie moim dwóm czworonogom które jeżdzą z nami na wyprawy.

Bardzo porszę o pomoc <w>
pacark
Samodzielny mechanik

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 41 razy
Kontakt:

Re: Gorąca podłoga i lewarek zmiany biegów

Post autor: pacark »

zrób zdjęcie maski od wewnątrz

This topic has 6 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”