1.9 TD ABL - remont silnika

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Zglanowany
Początkujący T4

5
Model:
Auto: T4 Multivan 1994
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

1.9 TD ABL - remont silnika

Post autor: Zglanowany »

Cześć,

Serwis samochodowy, przekazał mi informację, że odpadł mi kawałek głowicy (gdzieś w okolicach jednego z wtryskiwaczy).

Czy ktoś kojarzy jakieś sensowne warsztaty w Warszawie, które podjęłyby się remontu tego silnika? Podzwoniłem w kilka miejsc. Koszt jest mniej więcej podoby (zakładając jakieś tam bezpieczne widełki).
Już raz się naciąłem na serwis, który miał bardzo dobre opinie w google, ale podczas pierwszych napraw koncertowo spieprzyli zawieszenia i uszczelnienie układu chłodzenia, więc za bardzo nie chce się już sugerować takimi opiniami.

Edit
Za wcześnie kliknąłem na wysłanie posta :)

Czy są jakieś szczególne kwestie podczas zlecania takiej pracy, żeby mnie za bardzo na kasę nie ostrzygli?
ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”