Zapłon sam się włącza

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
więckoś_102
Nowy T4

Answers: 0
8
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Zapłon sam się włącza

Nieprzeczytany post autor: więckoś_102 »

Cześc. Panowie pomocy. Transporter 2.4 AJA automat 12.1997
Dziwna sprawa nie mogę sobie poradzić z tym 2gi dzień.
Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki na chwilę żarzy się kontrolka airbag, slychac jest delikatny pisk po czym airbag gaśnie i zapala się kontrolka zaciągniętego recznego( o ile jest zaciagniety). Po jakiś 10sek włącza się zapłon ( wszystkie kontrolki wskaźnik paliwa i podswietlenie stanu kilometrów i biegów asb).
-Kostka stacyjki wymieniona ale nawet z odpietą wtyczką swieci się kontrolka ręcznego, ale zapłon już się nie włącza
-po wyciągnięciu przekaźników też się swieci
-z wypiętym włącznikiem świateł (mijania ,drogowe itp.) Też się świeci
-wyciąłem dokładany alarm
-masy sprawdzone
- brak błędów w airbag, immo, asb
Po od pięciu kostki z licznika cały czas slychac ten delikatny pisk (przypominajacy skrzypienie otwierana starych drzwi na strych)- wydaje mi się jakby z sterownika airbag Ale nie jestem pewny.
Co mogę jeszcze sprawdzić?
więckoś_102
Nowy T4

Answers: 0
8
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Re: Zapłon sam się włącza

Nieprzeczytany post autor: więckoś_102 »

Sam zepsułem, sam naprawiłem.
Przełącznik od otwierania szyby pasażera miałem uszkodzony i zamontowalem od audi a6 c4. Wszystko pasuje poza numerem i trzeba przerzucić tylko sam przycisk. Na tym od audi jest przejście z +30 do +15 i dzieją się takie cyrki. W związku z tym że robiłem też inne rzeczy nie skojarzyłem o co chodzi. Tak że jeżeli szwankuje wam przełącznik to musi być od t4 lub chociaż z tym samym numerem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”