Opis styków na złączu komputera 023906022H

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
wojtek301
Nowy T4

Answers: 0
7
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4 1993 Hanower
Opis: 023906022H - numer modułu ECU
Kontakt:

Opis styków na złączu komputera 023906022H

Nieprzeczytany post autor: wojtek301 »

Witam wszystkich użytkowników forum.

Czy ktoś z szanownych użytkowników T4 z silnikiem AAF 2.5 benzyna i komputerem o numerze jak w temacie ma może rozpisane styki tego złącza?
Gniazdo/wtyczka w roczniku auta 1993 ma 38 pinów, mam pomierzone napięcia, cześć na wtyczce jest pusta, a głównym celem jest poszukanie pinów diagnostycznych, aby połączyć się z komputerem. Umiejscowienie w puszcze bezpiecznikowej wtyków diagnostycznych znam, ale nie mam połączenia z komputerem stąd moje pytanie. Typuję, że to będzie jeden z pinów 5,8,30 lub 38. Nie mają napięcia "na sobie" ale w stosunku do masy mają małą pojemność, stąd stawiam na któryś z nich. Postanowiłem najpierw zapytać mądrzejszych, niż rozcinać wiązki przewodów i szukać co gdzie idzie.
----
A może ktoś ma rozpiskę tej wtyczki z inną literką? Styki pewnie będą takie same plus jakieś dodatki w nowszych wersjach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”