Witam
Pojawił się nowy problem z moją T4 2.0 b+g 1997r
Gdy jest zimny silnik po nocy to bez problemu odpalam na benzynie a jak wskaźnik temperatury podniesie się do jego normalnego położenie to po wyłączeniu silnika nie mogę go ponownie odpalić na benzynie startuje wtedy z gazu.
Jeżeli wcisnę pedał gazu do dechy i kręcę rozrusznikiem to na benzynie załapuje ale chodzi jakby nie wszystkie cylindry paliły, zdarzy się że po chwili zacznie normalnie pracować ale muszę około 30 sekund kręcić rozrusznikiem.
Jeżeli jadę i przełączę na benzynę silnik zaczyna pracować jakby nie na wszystkich cylindrach i gaśnie a na gazie tego ne mam ale nie zawsze to się zdarza.
Proszę o poradę.
Nie che odpalić na benzynie jak jest ciepły T4 2.0 B+G 1997
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
nuctel
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
twister 114
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
Re: Nie che odpalić na benzynie jak jest ciepły T4 2.0 B+G 1
Zaczolbym od sprawdzenia ile wolt wychodzi z cewki zaplonowej, mialem kiedys podobny problem.A poza tym trzeba by sprawdzic cisnienie na pompce paliwa.No i jakis serwis jesli nie byl robiony typu swiece, przewody
-
nuctel
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Re: Nie che odpalić na benzynie jak jest ciepły T4 2.0 B+G 1
Sprawa się wyjaśniła, zakupiłem na szrocie cały aparat zapłonowy i działa jak trzeba.
Okazało się, że czujnik hella się uszkodził.
Okazało się, że czujnik hella się uszkodził.