klakson trąbi sam od siebie :) potrzebuje małego wyjaśnienia

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
arek2,5b
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: multivan
Opis: 2 multivany w rodzinie a na miasto mega szybki trabi :)
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

klakson trąbi sam od siebie :) potrzebuje małego wyjaśnienia

Post autor: arek2,5b »

witam
jak w temacie , auto kupiłem parę m-cy temu , generalnie miał padnięte klaksony ( również obcięte kable)
teraz pomontowałem nowe klaksony , wszystko podpiołem, jadę sobie nocą przez miasto , jak nie pierdyknie na dwa klaksony - dobrze ze wiedziałem który bezpiecznik mam wypiąć (już wiem dlaczego były kable odcięte :)

sprawa jest taka , na kierownicy jest ok , na wypiętym bezpieczniku w momencie naciśnięcia klaksona tyka przekaźnik - więc uważam ze przy kierownicy nie ma zwarcia
jak wypnę przekaźnik i włożę bezpiecznik wyyyje
domniemam zwarcie na trasie z bezpiecznika do klaksona
i tu pytanie ; czy od klaksona do bezpiecznika jeszcze jest "coś" przez coi przechodzą kable czy to juz jest bezposrednie połącznie
ma ktos wiedzę na ten temat ???
jesli nie znajdę przyczyny/rozwiązania to montuje nowy przekaźnik, bezpiecznik i podpinam sie bezposrednio nowymi kablami z klaksonów pod kierownice bo lubię miec czym straszyć na miescie :)
pozdrawiam
fleri
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: T4 lift long
podziekowal za post: 7 razy
Kontakt:

Re: klakson trąbi sam od siebie :) potrzebuje małego wyjaśni

Post autor: fleri »

jak mój sam z siebie trąbił, to o ile dobrze pamiętam była to wina tego pierścienia pod kierownicą... on właściwie później w jakiś magiczny sposób zni…login to view the rest of this post

This topic has 13 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”