Przede wszystkim witam wszystkich użytkowników forum.
Mam problem z moim T4, a mianowicie chodzi o ładowanie akumulatora. Po przekręceniu kluczyka nie świeci kontrolka akumulatora. Akumulator się rozładowuje. Wcześniej było tak, że kontrolka normalnie się świeciła po przekręceniu klucza i nie gasła po odpaleniu, a dopiero po przygazowaniu. Alternator jest po regeneracji w zaufanym warsztacie. Dodam, że od początku posiadania przeze mnie tego auta były problemy z aku i po regeneracji nic się nie zmieniło.
Jakiś czas temu zauważyłem, że kabel chyba od kontrolki był poprzecierany, więc go wymieniłem. Ostatnio jednak moją uwagę przykuła kontrolka, że raz świeci, a raz nie. Zauważyłem, że w wiązce z grubym kablem idącym do akumulatora szedł też cienki kabelek, który był byle jak połączony z tym grubym i iskrzył do tego stopnia, że nadpalił izolację. Założyłem osobne oczko na ten kabelek i podpiąłem do porządni e z tym grubym, ale nadal było brak kontrolki. Co ciekawe, po jego odpięciu kontrolka normalnie świeciła po przekręceniu klucza i gasła po uruchomieniu. 2 dni później znowu brak kontrolki i ładowania :(.
Ma ktoś może pomysł co się dzieje, albo jakiś prosty schemat jak to podłączyć właściwie?
Pozdrawiam
problem z ładowaniem akumulatorta 1.9D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Maaju
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt: