PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM!

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
galin
Nowy T4

15
Model:
Auto: T4
Kontakt:

PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM!

Post autor: galin »

Witam!
Moja furka to WV T4 1,9 TD. Od dłuższego czasu walczę z następującym problemem: Zaraz po odpaleniu zimnego silnika nie działa wspomaganie, albo też działa ale nie może przełamać oporu. Po kilku minutach wszystko jest ok, ale trzeba namęczyć się fajerą. Problem narasta w zimie, natomiast całkowicie nie ma go w lecie. Co zrobiłem..?: wymiana płynu febi zielony kilkukrotnie, czyszczenie zaworka w pompie, co spowodowało pogorszenie i w końcu wymiana pompy bo wszystko wskazywało na nią. TeraZ wspomaganie perfekt, zupełnie leciutko chodzi, poprawa ale: no właśnie, dalej problem na zimnym silniku rano coś go trzyma. Co prawda teraz łatwiej go wyprowadzić z tego stanu, łatwiej przełamać opór. Jednak problem nie został zdiagnozowany. Przed wymianą magla chciałbym się upewnić co może być jeszcze? może ktoś miał podobny problem. Jeśli możecie Pomóżcie!
chmielik
Ikona forum

15
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: PROBLEM ZE WSPOMAGANIEM!

Post autor: chmielik »

Ja stawiam na maglownice ja miałem podobny problem w swoim tylko u mnie w zimie w ogóle nie było wspomaganie
(ale po co przecież ślisko <01> ) a w lec…login to view the rest of this post

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”