Witam wszystkich użytkowników forum .
To mój pierwszy post .Na wstępie chciałem się przywitać i przedstawić
Mam na imię Grzegorz jestem w posiadaniu już drugiego autka vw t4 pierwsze vw transporter t4 caravele 1994r 2.4 d.
Obecnie vw transporter t4 Doka 6 osobowa 1.9 td z roku 1998r.
Do tej pory nigdy nie pisałem żadnego postu sam nie wiem dlaczego ale teraz potrzebuję pomocy co do vw t4 doka 1.9 td.
Mam problem z silnikiem gdy przyśpieszam wraz z podnoszącymi się obrotami słychać głośną prace silnika gdy zmieniam biegi głośna praca ustaje i wraca do normy po wciśnięciu sprzęgła.
Silnik zimny odpala od pierwszego strzała , gdy ciepły są już problemy odpala za drugim razem .Na mocy silnik nie stracił .
Pompa vacum po remoncie dodane uszczelnienia .Sam już nie wiem co jest ?.
Głośna praca silnika przy przyśpieszaniu vw t4 1.9 td
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
gdabekdoka
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: doka
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Głośna praca silnika przy przyśpieszaniu vw t4 1.9 td
Skoro po wcisnieciu sprzegla halas ustaje to są dwie opcje-padnieta skrzynia albo sprzeglo
Jaka masz pewność że to silnik hałasuje ?
-
gdabekdoka
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: doka
- Kontakt:
Re: Głośna praca silnika przy przyśpieszaniu vw t4 1.9 td
Tak mi się wydaję że to silnik
EDYTA
Skrzynia biegów była robiona 6 miesięcy temu domagała się nowych uszczelnień i wymiany oleju zalałem Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 za tym moim zdaniem skrzynia odpada stawiał bym jak już na sprzęgło .
EDYTA
Kenobi pisze:Skoro po wcisnieciu sprzegla halas ustaje to są dwie opcje-padnieta skrzynia albo sprzeglo
Skrzynia biegów była robiona 6 miesięcy temu domagała się nowych uszczelnień i wymiany oleju zalałem Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 za tym moim zdaniem skrzynia odpada stawiał bym jak już na sprzęgło .
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, 14:54 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem, edytuj posty
Powód: post pod postem, edytuj posty