Problem z ogrzewaniem

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
speedpc

Problem z ogrzewaniem

Post autor: speedpc »

Witam mam problem z ogrzewaniem. Posiadam T4 Caravella 93r. 2.4D silnik AAB przestała mi grzać pierwsza nagrzewnica tył działa bez problemu. Przód coś tam lekko dmucha ciepłem ale tylko jak przejadę dłuższy odcinek i przycisnę gazu, gdy spadają obroty leci znowu zimne. Wymieniłem Płyn chłodzący na nowy, odpowietrzałem ją zaworkiem na wężach nie mam ubytków płynu i poziom jest prawie na max. Co do temperatury silnika to nie wiem jaka jest gdyż w zegarach wskazówka ledwo się wychyla z powodu uszkodzenia zegara. Posiadam również webasto gdy go odpale węże robią się gorące ale i tak dmucha zimnem ( webasto nigdy nie grzało nawet przy sprawnym ogrzewaniu)
Żybis
Aktywny T4

15
Model:
Auto:
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Re: Problem z ogrzewaniem

Post autor: Żybis »

Hm możliwe że masz nagrzewnicę wywaloną czyli zapchaną

This topic has 26 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”