Uszkodzony obrotomierz

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Perelka2008
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 10
Model:
Auto: T4 multivan
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Uszkodzony obrotomierz

Nieprzeczytany post autor: Perelka2008 »

Serdecznie witam. dawno mnie nie było, zaś pojawiam się jedynie wtedy gdy mam problem ( brak mi jeszcze doświadczeń, którymi mógłbym się podzielić). Otóż mam pytanie - czy jest możliwość aby obrotomierz był uszkodzony? Ewentualnie czy jest możliwość by poprzedni właściciel założył zegary od T4 z silnikiem benzynowym. W ubiegłym roku nabyłem T4 multivan 2,4 D z 1995 roku. Od początku nie działa obrotomierz. Wskazówka kiedyś skoczyła, gdy kolega chciał sprawdzić sprawność akumulatora ( prawdopodobnie miał jakieś wewnętrzne zwarcie - akumulator). Wasze sugestie czytałem i wprowadzałem w życie. Zregenerowałem alternator, sprawdziłem przewody. Wszystko jest ok. Nie zamieszczam zdjęcia zegarów, ponieważ go nie posiadam, ale prędkościomierz ma napęd z linki, reszta zaś z kostki. Z lewej strony jest wskaźnik paliwa i temperatury, mały prostokącik zegara czasowego elektronicznego, w środku duży zegar prędkościomierza, z prawej obrotomierz. Myślę że opis wystarczy, byście mogli mi pomóc. pozdrawiam
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Uszkodzony obrotomierz

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

Perelka2008 pisze:
Ewentualnie czy jest możliwość by poprzedni właściciel założył zegary od T4 z silnikiem benzynowym.
jeśli zegary są od benzyny to nie posiadają kontrolki "sprężynki" od grzania świec
Perelka2008
Początkujący T4

13
Tematy: 10
Model:
Auto: T4 multivan
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

obrotomierz

Nieprzeczytany post autor: Perelka2008 »

Witam Forumowiczów. Temat już poruszałem, i na Wasze sugestie reagowałem, więc zapytam po raz kolejny. Czy ktoś miał takie problemy z obrotomierzem? Auto 2,4D rok produkcji 1995 ( multivan Allstar). Od chwili kupna nie działa obrotomierz. Wszystko inne - ok. Pisaliście - wina alternatora - naprawiłem, faktycznie coś tam siadało. Bez poprawy. Kable - sprawdziłem - bez poprawy. Wymontowałem zegary i zaniosłem do elektronika. Mówił że były ze starości zaśniedziałe, przeczyścił scieżki itp. - na jego czujnikach - ok. , po podłączeniu do auta - bez poprawy. Lubię jeździć z obrotomierzem i w zasadzie patrzę na niego częściej niż na szybkościomierz. Myślę by zacząć znowu od początku. Czy ktoś z Was miał podobne problemy i od czego zacząć? Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”