Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Sterciu
Ekspert T4

15
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - kieszenie

Post autor: Sterciu »

Ma pytanie , nie chce mi się demontować tapicerek w aucie i sprawdzac a moze ktoś juz demontował i wie , a napewno ktos to robił. Otóż czy kieszenie w drzwiach są przykręcane do całego boczka czy zgrzewane lub klejone jakos ?? Rozum podpowiada mi ze raczej skręcane ale wolę sie upewnic.

Drugie pytanie , to zakupiłem takie oto boczki na drzwi
http://allegro.pl/tapicerka-boczek-praw ... 53456.html

Jak jest z tą kieszenią zamykaną w lewej tapicerce , podejrzewam jest na zawiasach , czy zawiasy ma mocowane do boczka drzwiowego czy moze do kieszeni ?? Czy jest mozliwosc przelozenia samej kieszeni do drugiego boczku tego co mam w aucie. U mnie boczki są w stanie idealnym więc chciałbym aby pozostały , potrzebuje kieszeni z otworami na głosniki czego nie mam w swoich w aucie i dlatego myslalem nad przelozeniem samych kieszeni ale skoro juz kupiłem z zamykaną kieszenią to chaiałbym i ją zamontowac :). Boczki udalo mi się kupic kompletne z głosnikami , pewnie głosniki za wiekich lotów nie będą ale napewno lepiej bedzie gralo radio w aucie jak bedą głosniki w drzwiach jeszcze niz tylko z tyłu pod siedzeniem i z piszczkami na podszybiu. No ale to nie temat o glosnikach tylko własnie o tym czy same kieszenie mogę przełozyc , dokładnie to kieszeń zamykaną z lewej tapicerki i prawą otwartą z prawej tapicerki do moich boczków gdzie mam oryginalnie kieszenie z lewej i prawej strony ale zwykłe bez miejsc na glośniki , czyli pełne.

Boczków jeszcze nie mam u siebie wiec nie mam tego jak sprawdzić ale wolałbym siejuz przygotowac na to co mnie czeka ;).

Może ma ktoś foto tej otwieranej kieszeni jak wygląda to po otwarciu ??

z góry dzięki za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 10:33 przez Sterciu, łącznie zmieniany 1 raz.
chmielik
Ikona forum

15
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: Tapicerka drzwiowa , boczki drzwiowe - mocowane kieszeni

Post autor: chmielik »

Boczki są przykręcane na wkręty ....takie trochę aj do drewna z grubym gwintem ..
Największy problem to tak ustawić kieszeń aby potem dobrze wkręcić w…login to view the rest of this post

This topic has 141 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”