Dziwna praca 2,5 TDI 150PS
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
CEZAR
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Caravelle T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Dziwna praca 2,5 TDI 150PS
Noszę się z zamiarem kupna kolejnej t4, nawet wczoraj oglądałem jedną i stąd mój temat. Auto z wierzchu i w środku jest ok, ale jeśli przyszło do jazdy próbnej to się trochę załamałem. Bus pracował równo, ale gdy nim ruszyłem zaczął dziwnie pracować i zgasł. Kiedyś w starym passacie miałem takie coś to zawieszały mi się zawory, ale tu nie wiem co jest. Odpaliłem go drugi raz i zdziwiłem się, bo auto w ogóle nie miało mocy, za nic w świecie nie chciał ciągnąć. Dodam jeszcze, że gdy pracował sobie na wolnych obrotach z tłumika zaczęło kapać coś czarnego, nie wiem czy to olej. Auto jest sprowadzone w Niemiec, miało jednego właściciela i niby długo stało. Wie ktoś co może mu dolegać? Koledze kiedyś w acv zawiesił się zawór egr i też nie miał mocy. Auto podoba mi się, nie miało żadnych przejść wypadkowych, w środku zadbane, ogólnie podoba mi się, ale boję się tego silnika.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Dziwna praca 2,5 TDI 150PS
po raz zapewne tysięczny napiszę to co zapewne i inni potwierdzą:
bez podłączenia VAGa to będą tylko gdybania, a może się okazać , że to jakaś pierdoła za parę złoty lub katastrofa za kilka tysięcy
bez podłączenia VAGa to będą tylko gdybania, a może się okazać , że to jakaś pierdoła za parę złoty lub katastrofa za kilka tysięcy
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Jeżeli długo stało, to mogą być problemy paliwowe, zabity filtr, a i paliwko mogło złapać.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
a może katalizator, a może EGR, a może turbina, a może przepływka, a może tylko wężyk podciśnienia gdzieś spadł itp
mikoli sam wiesz, że tych "może" może być więcej
to ty pisałeś, że nie po to w tym samochodzie jest komputer aby na pałę po kolei wszystko wymieniać, aż zacznie jeździć
mikoli sam wiesz, że tych "może" może być więcej
to ty pisałeś, że nie po to w tym samochodzie jest komputer aby na pałę po kolei wszystko wymieniać, aż zacznie jeździć
-
CEZAR
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Jeśli go kupię to pierwszą rzeczą będzie podłączenie kompa, a póki co zostaje gdybanie, bo przy oględzinach nie miałem możliwości podłączenia kompa... Może podejmę wyzwanie:)
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
jasne, ale pasuje doprowadzić go aby zaczął pracować, a skoro chwilę stał i w dodatku teraz przyszły mrozy, to może być problem z paliwkiem, a tego VAG-iem nie wyczai, bo można podejrzewać wiele innych problemów.Kenobi pisze:mikoli sam wiesz, że tych "może" może być więcej
Przed zakupem koniecznie VAG.
-
jamulti
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan ll
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Przy twoim opisie podzielam pogląd kolegów to tylko gdybanie iż kapało z rury coś czarnego to sadza i skroplona woda .Jeżeli vaga nie podepniesz to się nie dowiesz ,tylko będziemy gdybać. Jeżeli długo stało to i mogło geometrie turbiny zapiec (151 KM) .
-
CEZAR
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Wpłaciłem zaliczkę za Caravelle, jak ją zwiozę to zacznę się przy niej grzebać:) Dzięki za wszystkie informacje.