Powolne nagrzewanie się silnika AJT
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mariusz.ka
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: t4 ACV T5 174km
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Powolne nagrzewanie się silnika AJT
...witam wszystkich na forum .mam problem z nagrzewaniem mojej T4 AJT,ostatnio temperatura spadła do -10.-15 stopni.rano samochód ładnie odpala lecz potrzebuję przejechać ponad 12 -15km żeby osiągną temp.silnika 90.wymieniłem termostat,ale efekt żaden.Zaznaczam że nie wożę żadnych ładunków ,prawie na pusto,zajmuję się automatyką przemysłową ,więc same drobiazgi i prędkość do 90-100km/h warunki nie pozwalają na więcej.Mam pytanie ,co można jeszcze sprawdzić żeby troszkę szybciej samochód się nagrzewał,czy ma świece dogrzewające płyn w układzie chłodniczym? Czy po prostu te samochody już tak mają?
-
slimak
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 311 razy
- Kontakt:
Re: Powolne nagrzewanie się silnika AJT
Sprawdź czy auto ma dogrzewacz silnika. Znajdziesz go (o ile jest) w komorze silnika przy lewej podłużnicy, zobacz też czy w lewym przednim nadkolu je…login to view the rest of this post
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się