Witam,
mam ogromny problem z T4. Nie może zapalić. Objawy są takie, że nie włącza się pompa paliwa i w tym samym czasie nie daje iskry. Po chwili na zapłonie zaczyna "pstrykać" przekaźnik pompy i daje impulsami jakieś paliwo, jak już poda dawkę jaka ma być to odpali. Bywało, że po przekręceniu zapłonu włączyła się pompka i nie wyłączyło już. Podawała cały czas paliwo mimo, że nie kręciłem rozrusznikiem. Jak działa to działa i może zgasnąć kiedy chce.
Nie ma na to żadnej reguły, jest to zupełnie przypadkowe. Tak jakby coś nie łączyło... tylko gdzie?
Wymienione części: świece bosch, kable ngk, palec i kopułka beru, cewka zapłonowa oryginał nowa, pompa paliwa nowa, przekaźnik pompki nowy oryginał, kostka stacyjki.
Czy przyczyną tego może być sterownik automatycznej skrzyni? Wyciągnąłem go i miał spalone ścieżki, odbudowałem to ale dalej to samo. Mechanik od ASB powiedział, że nawet bez tego komputera powinien palić.
Sprawdzałem i czyściłem już masy, połączenia z aku i nic. Ręce opadają.
Szukać przyczyn w sterowaniu?
VAG pokazywał błąd połączenie elektryczne nr2 - silnik/skrzynia
potencjometr przepustnicy
zablokowany sterownik silnika (autoalarm) - alarmu nie mam
Jak auto działa to nie ma żadnych błędów. Jak nie działa to dopiero wyskakują, teraz wogóle nie łączy się z autem.
Nie odpala AET
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
olek
- Stały bywalec
- 14
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Nie odpala AET
Wydaje mi się, że bez kompa od skrzyni nie odpalisz, przynajmniej u mnie tak było, jak nie ma kompa to autko nie wie na którym biegu stoi, to tak jakb…login to view the rest of this post
This topic has 7 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się