Problemy z 2 biegiem vw T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
valdi73
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Problemy z 2 biegiem vw T4
Witam wszystkich,więc tak zakupiłem vw T4 caravella 95r 2.4 D i tego samego dnia postawiłem do warsztatu na wymiane rozrządu,filtry,oleje,hamulce i uszczelnienie.Po odebraniu auta od mechanika stwierdziłem problem z 2 biegiem a mianowicie przy redukcji 2-ka nie wchodzi,z 1 na 2 i tak dalej wszystko gra,skrzynia nie zgrzyta biegi ładnie wchodzą.Mechanik powiedział że przy uszczelnianiu skrzyni wymienił również olej bo był syfiasty,czy możliwe że poprzedni właściciel wlał jakiegoś uszlachetniacza i po wymianie oleju padł synchronizator 2-go biegu.Po zakupie przejechałem ponad 200 km i wszystko grało i teraz pytanie jeżeli to awaria skrzyni to czy lepiej naprawiać tą czy kupić jakąś używkę.Może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną mojego problemu,bardzo proszę o jakieś pomysły i sugestie.Pozdrawiam.
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Volswagen T4
- Opis: GG 4300032
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Problemy z 2 biegiem vw T4
Powiem Ci tak... mechanik może mówić swoje a człowiek , który nie ma pojęcia to uwierzy , bo co ma zrobić . Więc nie byłbym taki , aż pewny z tym. Mniejsza o to.. Słuchaj ja kiedyś miałem podobny przypadek najpierw nie miałem 3 później reszta zaczęła wypadać ,aż auto stanęło.. Przyczyną okazało się przesunięcie ''poduszki'' w skrzyni sprawdź to ,ale mimo wszystko ja wlałbym olej do tej skrzyni tak na wszelki wypadek . Jeśli będziesz miał problem z wlaniem , pisz.. napisze Ci co i jak . Pozdro ;)