webasto czemu się wyłącza?

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
tygrysek
Nowy T4

14
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

webasto czemu się wyłącza?

Post autor: tygrysek »

Witam wszystkich pierwszy raz na forum. Mam taki problem z webastem suchym wyłącza się po 2-5 min grzania zaznaczam że robiłem je u elektryka z pół roku temu wymienił wiele rzeczy jak to bywa u ludzi, którzy chcą zarobić ogólnie odpala i chodzi, ale po kilku min się wyłącza nawet wtedy jak pompka podaje paliwo. Kilka dni temu miałem długą trasę i przyszedł czas kiedy włączałem je za każdym razem jak "miało się wyłączyć zmiana obrotów silniczka nawiewu" i tak po 5-10 razie w końcu zaczęło pracować ciągle i tu moje rozczarowanie po ok godz przy temp ok 2-5 st C na zewnątrz w środku niewiele lepiej niby nadmuch był powietrze gorące, że ręką nie szło dotknąć obudowy wentylatora a w środku żadnej rewelacji podejrzewam, że obroty na wentylatorze za małe. Jeszcze jedna rzecz cały czas na panelu wyświetlacza na desce rozdzielczej wyskakuje mi -49 do -51 stopni albo się zaciął albo co sam już nie wiem może jest ktoś z pod Poznania i pomógł mi rozwiązać ten problem? Pozdrawiam wszystkich "multivanmaniaków" aha moje autko z 1994 roku i nie wiem gdzie jest tabliczka z rodzajem webasta bo obejrzałem całe "pudło" pod autem i żadnej tabliczki znamionowej nie znalazłem.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 18:58 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort i literówka
srokkka
Aktywny T4

15
Model:
Auto: multivan syncro
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Re: webasto czemu się wyłącza?

Post autor: srokkka »

Webasto można zaprogramować na określony czas pracy - do 120 minut - a potem samo się wyłącza. Fabryczne ustawienie, to chyba 60 minut /jak mnie przyc…login to view the rest of this post

This topic has 15 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”