silnik jest z drugiego VW wyjęty w całości z osprzętem i elektryka sami nim przyjechałem z Niemiec do domu i jechał normalnie i bardzo ładnie przebieg tego silnika to 125 tys KM sam go wyjmowałem i sam wkładałem do caravelli także nie ingerowałem w zapłon nawet świec nie odkręcałem. zmieniłem tylko pasek rozrządu z rolka pompę wody termostat szczotki na alternatorze bo zamontowałem na szeroki pasek żeby było nowocześniej i bezpieczniej... rozrząd ustawiony blokada Jonnesway zakupiona na allegro to eliminuje źle złożony rozrząd... zmienię jeszcze filtr paliwa zobaczymy co będzie się działo :D no i dlaczego nie gaśnie jak krokowy odłączę wręcz przeciwnie jeszcze lepiej mu się pracuje...
Dodam! ze oryginalna instalacja silnika ta co siedziała w caravelli została zmieniona z komputerem na ta co była w transporterze z Niemiec w caravelli nie było podłączenia pod krokowca i pod coś tam jeszcze, już nie pamiętam. ta oryginalna została mi wraz z komputerem
pytanie o podciśnienie 2.0 aac
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
piotrek17120
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Caravelle Long
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
-
piotrek17120
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: pytanie o podciśnienie 2.0 aac
założyłem dzisiaj przewód serwa z audi koleżce zabrałem bo samochody sprzedaje na części... zupełnie inna jazda hamulec masełko dotykam i staje nie to co bez serwa dusisz a on jedzie :P... zastanawia mnie tylko dlaczego szarpie i nie równo przyspiesza na każdym biegu jutro filtr out i nowiutki założę to zobaczymy czy pomoże...
-
piotrek17120
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: pytanie o podciśnienie 2.0 aac
LPG ustawione zatankowałem za 50zł pojeździłem licznik pokazuje 100km i jeszcze jedzie zobaczymy ile spali na benzynie już gitara wymieniłem filtr paliwa i jak ręką odjął ładnie idzie teraz....