Licznik - wymiana.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Licznik - wymiana.
Witam posiadam zwykły licznik na jedną wtyczkę , i mój problem to gdzie wpiąć sygnał prędkości od czujnika, drugie pytanie myślę nad zmiana licznika na nowy model z podświetleniem raczej niebieskim bez CAN od czego taki licznik będzie pasował, czy może być z jakiejś osobówki 4-cylindrowej??? albo czy licznik z CAN podejdzie???
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Licznik i centralny zamek
Co do licznika to nie do końca mi to pasuje. Jak masz licznik stary prostokąt z jedną wtyczką to jest on na linkę, jak elektronik bez linki to ma dwa złącza, białe i czarne. Sygnał z impulsatora nie jest podawany do licznika bezpośrednio tylko do skrzynki - Wtyczka G1 pin 11, licznik dostaje sygnał prędkości ze złącza niebieskiego U1 pin także chyba 11. Widziałem także stary elektronik z jedną wtyczką, i jak nie było kabelka pomiędzy U1-11 a złączem bezpiecznika to musisz sobie dorobić ten kabelek niebieskie U1-11 do 7 przy liczniku.
Co do zmiany to popatrz sobie na moje fotki w moja zmota - to jest licznik z CAN, trochę roboty było ale warto.
Co do zmiany to popatrz sobie na moje fotki w moja zmota - to jest licznik z CAN, trochę roboty było ale warto.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Licznik mam na jedną wtyczkę bez linki , wiązkę od impulsatora zrobiłem nową sam, bo to tylko 3przewody, sygnał już mam w kabinie tylko nie wiem gdzie podłączyć, według twojego opisu to do pinu 7 we wtyczce licznika dobrze rozumiem???A co do zmiany na licznik z CAN to może być obojętnie jaki czy musi być od 5cyl??? i jak to podłączyłeś żeby działało
Podpięty przewód sygnałowy pod pin 7 w liczniku nie dział
edytuj posty
Podpięty przewód sygnałowy pod pin 7 w liczniku nie dział
edytuj posty
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Co do tego, że nie działa to opcji jest kilka, albo uwalony impulsator, musiałbyś sprawdzić czy wychodzi z niego jakiś sygnał, ewentualnie źle podłączone piny na nim, albo źle podłączyłeś do kostki licznika. Z tego co piszesz rozumiem, że puściłeś to bezpośrednio do licznika? W kostce licznika na 100% to jest pin 7. Napisz albo najlepiej wstaw fotki, jaki masz impulsator, gdzie go podłączyłeś itp. coś wymyślimy. Możesz także mieć uwalony licznik. Nie napisałeś nic o liczniku, jaki miałeś wcześniej czy miałeś na linkę i zmieniasz na elektronika czy twój się uwalił i zmieniasz (ale raczej nie bo byś miał instalację). Napisz coś więcej to zaradzimy.
Co do licznika z can, to na ilość cylindrów nie patrz, patrz na to czy jest od pb czy on, i szukaj wyskalowanego jak twój, będzie mniej problemów. Najlepiej poszukaj od multika oryginalnego - ja przerabiałem kilka sztuk, min od golfa ale nie zdało egzaminu.
Co do licznika z can, to na ilość cylindrów nie patrz, patrz na to czy jest od pb czy on, i szukaj wyskalowanego jak twój, będzie mniej problemów. Najlepiej poszukaj od multika oryginalnego - ja przerabiałem kilka sztuk, min od golfa ale nie zdało egzaminu.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Co do licznika to raczej właściciel przede mną zmieniał bo wiązki do impulsatora nie było, dał mi tylko do reki impulsator twierdząc że jest zepsuty, ale na kanale zobaczyłem że wiązki nie ma więc zrobiłem ją, mase bezpośrednio do akumulatora, zasilanie pod plus po stacyjce , no i sygnałowy do licznika, i teraz ciekawostka bo nie dało mi to spokoju znalazłem na internecie takowy opis http://www.vwgolf.pl/porady/pinout-licz ... po-89roku/ i wychodzi że pin 27 też jest do licznika i jeżeli złączymy pin 7 i 27 i damy sygnał nie działa, ale jeśli sygnał damy tylko do pin-u 27 to licznik działa, więc problem rozwiązany, i teraz patrząc na schemat to pin 7 idzie do ecu silnika i daje jemu sygnał że samochód jedzie,
A teraz licznik z CAN dlaczego musi być od benzyny??? chodzi o sygnał obrotów??? i dlaczego od golfa nie zdał egzaminu, napisz coś więcej, bo jak dobrze pójdzie w poniedziałek już będę miał jakieś liczniki do wyboru,
A taki licznik może być??http://moto.allegro.pl/vw-golf-iv-liczn ... 53846.html
edytuj posty
A teraz licznik z CAN dlaczego musi być od benzyny??? chodzi o sygnał obrotów??? i dlaczego od golfa nie zdał egzaminu, napisz coś więcej, bo jak dobrze pójdzie w poniedziałek już będę miał jakieś liczniki do wyboru,
A taki licznik może być??http://moto.allegro.pl/vw-golf-iv-liczn ... 53846.html
edytuj posty
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem czy od golfa nie zda egzaminu, napisałem, że mnie się nie udało. Inne obroty, inne skalowanie paliwa, abs i poduszki także wariowały walczyłem z tym 2 tygodnie i ciągle coś nie pasiło. Kupiłem od multika i problemy zniknęły.