Dobry :-D <england>
Diesel kopci, diesel czadzi, diesel nigdy Cię nie zdradzi... wszystko fajnie, tylko szkoda że wszystko co dobre kiedyś się kończy beksa Mój grzechotnik 1X chyba doczekał takich czasów, że się kończy :-(
Nie chce ciągnąć, kopci jak szalony ciężko zapala jak zimny i ciepły też (numer z odpiętym czujnikiem pomógł, ale chwilowo), a w dodatku żre więcej oleju niż ropy...
Patrząc na ceny używanych silników można dostać szewskiej pasji, tym bardziej że kupując silnik z palety nie wiemy co kupujemy. W związku z tym siedziałem, myślałem i wymyśliłem <cool> Po co kupować nie wiadomo co za około 1.200 pln jak można kupić w tych pieniądzach jakieś auto osobowe z silnikiem takim jak mam albo podobnym.
Z tego co sądzę to silnik powinien pasować mi z vw polo, golf3, vento, passat b3/b4, seat ibiza, cordoba, toledo, audi b3/b4... Przekładam silnik, sprzedaję skrzynie, sprzedaje co fajniejsze, bude wyrzucam na złom - tyle jeśli chodzi o mój misterny plan <09>
Z jakich autek jeszcze można przeszczepić silnik? I jaki silnik podejdzie mi najszybciej, najmniejszym kosztem i na co zwracać uwagę?
Wolałbym trafić coś bez turbiny i wsadzić to w budę od T4. Auto potrzebne jest mi na dojazdy do sklepu codziennie. Co trzeba przekładać z busa do silnika z osobówki? Micha, smok, bagnet jest w innym miejscu co jeszcze? Co ze sprzęgłem i kołem zamachowym?
Jak ma się sprawa gdyby kupił np 1Z i założył do tego moje kolektory chodziłoby to bez turbiny? Podobno uturbione silniki mają nieco inne fazy rozrządu?
O czym najczęściej zapominamy przy przekładaniu silnika i na co zwrócić uwagę?
[1X] Koniec silnika i co dalej - kilka pytań
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
gjenio
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: CARAVELLE
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Re: [1X] Koniec silnika i co dalej - kilka pytań
Na pewno misa olejowa smoka pompy olejowej, pewnie kolektory, przerobić miarkę oleju, w t4 jest od strony kolektorów, w innych od strony pompy wtrysko…login to view the rest of this post
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się