Grill ProjektZWO (trójkąt) a luka pod maską (lift)

ODPOWIEDZ
korzenienaglowie
Nowy T4

Model:
Auto: VW T4 Multivan
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Grill ProjektZWO (trójkąt) a luka pod maską (lift)

Post autor: korzenienaglowie »

Witam! Uparłem się na grill projektZWO w wersji o trójkątnym kształcie. Ze względu na szpetną rażącą w oczy (subiektywna kwestia) lukę (w lifcie bardziej widoczna) zdecydowałem się na zakupienie listwy ktora zakrywa luke i tworzy jednocześnie ala brewki nad reflektorami, doklejana do maski od spodu. Blacharz twierdzi, że listwa za mocno sprężynuje i po prostu nie ma sensu jej doklejać, jest źle wyprofilowana. Po ktorymś mocniejszym zatrzaśnięciu maski może odpaść, a w trakcie jazdy będzie rysować reflektory - dosłownie i w przenośni - odpada, podwójnie.

Rozważam 2 rozwiązania:
1 - owiewka/osłona przed kamieniami nakladana na maske i tutaj mam pare pytań:
- czy ktoś ma jakieś sensowne zdjęcia od frontu i od boku jak to wygląda by móc ocenić ile osłona ta wystaje tzn nachodzi na grilla niżej, czy troche go przysłania?
- czy montaż tej owiewki i jazda z nią nie rysuje lakieru na masce?
- czy przy ewentualnej chęci lakierowania osłony zatrzaski ktore są używane do jej mocowania i widoczne od góry w postaci 4-6 kropek również da się sensownie pomalować, czy lakier będzie od nich odpadał?

2 - poproszenie blacharza o wykonanie listwy opisanej na początku z blachy na wór tej z tworzywa sztucznego, skrócenie brewek i zespawanie z maską? tu na - jest ingerencja w oryginalny kształt maski.

3 - rozwiązanie oczywiste, porzucenie pomysłu i ori grill

Co byście doradzali?
Pozdrawiam
steniu4
Początkujący T4

7
Model:
Auto: T4
Opis: Multivan HL'99 skóra lodówka climatronic i trochę rdzy... ;)
podziekowal za post: 4 razy
Kontakt:

Re: Grill ProjektZWO (trójkąt) a luka pod maską (lift)

Post autor: steniu4 »

Nikogo nie porwał ten temat ale zwróciłeś uwagę na ten problem który i mi przeszkadza w zmianie grilla. Ja póki co siedzę z Ori przodem z tego powodu.…login to view the rest of this post

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wygląd zewnętrzny”