Cześć,
Mam pewien problem i może ktoś już coś takiego doświadczył, a dokładniej po wymianie paska rozrządu pojawił się wyciek oleju z napinacza paska rozrządu (ten który jeśli się nie mylę jest przykręcany do pompy oleju).
Wykręciłem napinacz, wyczyściłem gwint i dałem trochę kleju do gwintów, jest lepiej teraz delikatnie się poci, ale problem dalej jest.
Czy ktoś wie, czym to jest spowodowane? Uszczelka pompy oleju? Czy sama pompa?
Auto 2.5 tdi ACV 97r
Wyciek oleju z napinacza paska rozrządu ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Krteam
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Auto: T4 multivan
- Kontakt:
-
Krteam
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Auto: T4 multivan
- Kontakt:
Re: Wyciek oleju z napinacza paska rozrządu ACV
Dla potomnych.
Problemem okazała się uszczelka pompy oleju. Wymiana niestety wymaga ściągnięcia miski olejowej i odkręcania pompy olejowej.
Problemem okazała się uszczelka pompy oleju. Wymiana niestety wymaga ściągnięcia miski olejowej i odkręcania pompy olejowej.
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się