Witam szanownych kolegów,
W mojej świeżo nabytej zabawce (multi 96r, 1.9) mam dwa problemy, których nie mogę rozgryźć.
Mianowicie, nie działa prędkościomierz, a więc sprawdziłem impulsator i nie znalazłem tam masy.
Po podaniu masy na skrajny pin, prędkość i kilometry wróciły. Jednak nie chciałem iść na skróty i postanowiłem jej poszukać.
Za przewodem (brązowo zielony) doszedłem do przekaźnika 137. Szukając dalej doszedłem do przekaźnika 109 i tu utknąłem bo na pinie 30 jest napięcie 12V, a po przekręceniu stacyjki na pinie 87 zostaje 3,7V. I to napięcie zamiast masy przechodzi do G22 i nie wiem skąd??
Ale myślę że ma to związek z drugą usterką, a mianowicie żarzącą się kontrolką świec żarowych - po przekręceniu stacyjki świeci a po zapłonie żarzy się cały czas. Pomożecie???
Brak masy na G22
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Piwo
- Nowy T4
- 3
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt: