T4 Multivan ACV z 2000r. Problem pojawił się nagle. obojętnie czy silnik ciepły czy zimny odpala co drugi raz. Np. rano po nocy odpala na widok kluczyka, odwiozę dzieci do przedszkola - przejadę około 1.5km wracam do auta odpalam i gaśnie ale za drugim razem bezproblemowo. Dalej daję 15km i to samo jak przejadę 1.5km. Odczytałem błędy VCDSem i wywaliło błąd 17664 - Czujnik temperatury płynu chłodniczego (G62) P1256 - 35-10 - Przerwa / zwarcie z plusem. Po sprawdzeniu odczytów okazało się, że do sterownika temperatura waha się od -26*C do +60*C natomiast do zegarów jest OK. Błędu nie mogłem wykasować.
Wymieniłem czujnik na nowy, tym razem zakupiłem z ASO (jest to już 3 czujnik w przeciągu 3 lat, wcześniej kupowany z Alle... również oryginalny za 40zł, który niczym się nie różnił od tego zakupionego w ASO). Błąd wykasował się bezproblemowo i wskazania ECU i zegar jak książka pisze, ale problem z odpaleniem pozostał.
Czy ktoś z Was spotkał się z taką anomalią?
Link do filmu:
https://youtu.be/xbeTNN5zY70
T4 Multivan ACV z 2000r. - odpala co drugi raz.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mr_simon
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan Atlantis
- Kontakt: