T4 benzyna zimny trzęsie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Seba1979
- Nowy T4
- 4
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
T4 benzyna zimny trzęsie
Witam wszystkich. Stałem się szczęśliwym posiadaczem VW T4, 2.0 benzyna bez gazu z przebiegiem 118 tys km. Przebieg autentyczny. Przy kupnie zauważyłem pewien mankament i proszę o poradę otóż: Zimnym silnik odpala Super jednak trochę nim trzęsie i czuć mocno spaliny ( jakby niedopalone ). Jedzie normalnie. Na czarno raczej nie kopci. Po rozgrzaniu nic nie szarpie i jakby mniej czuć spaliny. 2 czujniki które są na krućcu przy głowicy wymieniłem. Wskaźnik temperatury płynu nie działa. Poza tym wszystko ok. Z góry dzięki za podpowiedzi.
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
Re: T4 benzyna zimny trzęsie
porównaj VAGiem na zimnym silniku wszystkie wskazania temperatury z czujników, tak jak kolega pisze, może któryś dawać fałszywe odczyty
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: T4 benzyna zimny trzęsie
miałem tak co prawda nie w T4 ale w audi a4 b5 , winny był przepływomierz , czyszczenie usunęło usterkę na pół roku , kupno zamiennika usunęło usterkę na 5 tyś km , nauczyłem się z tym "żyć" ;)