Cześć
Problem z moja teczka jest następujący.Na zimnym silniku odpala od strzała i chodzi równiutko.Jak dostanie troche ciepła zaczyna przerywać.Na benzynie jeszcze mogę go przygazować ale jak przełącze na gaz to praktycznie po dotknięciu pedału gaśnie.Co nie zmienia faktu ze problem jest na obu paliwach.Jak zgaśnie to cieżko mi go odpalić,wyskakuje bendyks czasami sam z siebie podczas kręcenia.Jak odpali,to chodzi na wolnych równo ale przerywa po dodaniu gazu ja pisałem wyżej.Problem znika z reguły po paru minutach,albo przetoczeniu sie kilometra lub dwóch
wymienione:
-swiece
-kopułka
-palec
-kable
-cewka
-poprawiłem łaczenia przewodów podcisnienia
Instalacja gazowa jest na registerze+mikser.Filtr stożkowy,bo oryginalna puche wywalilo komuś kiedyś w kosmos.Gaz ustawiony do 4 tysiecy obr.Zregenerowany parownik+wymieniona centralka.Druciarskie połaczenia poprawione
Dodam że nie za każdym razem sie tak dzieje.Sprawdzalem na 2 rożnych cewkach i jest tak samo.Gdzie szukać?Hall?Czujnik temperatury silnika?Cos z elektryką?
Edit:dodatkowo falują obroty w zakresie od750 do 2000
2.5 96' b+g problem z odpalaniem i przerywanie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bbray666
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
blantozaur
- Forumowicz T4
- 13
- Model:
- Auto: t4 2000r
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 96' b+g problem z odpalaniem i przerywanie
Jaki kod silnika. U mnie a avt jak dobrze obroty pokazuje to Hall ok.
Miałem powszedni silnik aet to problemem okazała się brudna przeplywka. Czyszc…login to view the rest of this post
Miałem powszedni silnik aet to problemem okazała się brudna przeplywka. Czyszc…login to view the rest of this post
This topic has 3 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się