Witam grupo,
Szukam kogoś do wymiany skrzynii biegów automat na manual. Pacient silnik ACV. Najlepiej woj. Lubuskie lub Wlkp.
Pozdrawiam
Wymiana automat na manual
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
adi84
- Forumowicz T4
- 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana automat na manual
Poszukam w papierach bo mój miał taki zabieg robiony przez poprzedniego właściciela gdzieś pod poznaniem i jak na razie wszystko śmiga cacy.
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202104 ... 29c6fe.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202104 ... 29c6fe.jpg[/img]
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
powinien ci to ogarnąć każdy warsztat samochodowy , ja to robiłem z mechanikiem w garażu z kanałem , około 20h pracy w bardzo ciasnym kanale ;)
-
carol
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Mechanik i kanał lub podnośnik to jedno.
Ważniejsze, że do wymiany musisz skompletować sporo części oczywistych /skrzynia, drążek z wybierakiem, sprzęgło, pedały.../
jak i mniej oczywistych np. rozrusznik.
Miło by było także w ustawieniach vag-iem zmienić nastawy z automatic na manual.
Obecnie trudnością będzie gwarancja jakości samej skrzyni manualnej.
Po zmianie owszem samochód mniej spala o ok. 0,4 do 0,7 litra na 100km i osiąga większe prędkości zamiast 155 km/h do 160-170 km/h.
ALE TRACI DUŻO Z KULTURY PRACY !!!
Po wymianie pojawia się mnóstwo wibracji i dźwięków - czuć i słychać diesla...
Czy bym wymienił ponownie - nie wiem...
W moim przypadku nieuczciwy naprawiacze skrzyń AT wymusili taką decyzję, gdybym miał wiarygodny warsztat od AT bym zregenerował automat.
p.s.
nawet zostawiłem sobie komplet AT - może kiedyś się skuszę aby powrócił na pokład.
Ważniejsze, że do wymiany musisz skompletować sporo części oczywistych /skrzynia, drążek z wybierakiem, sprzęgło, pedały.../
jak i mniej oczywistych np. rozrusznik.
Miło by było także w ustawieniach vag-iem zmienić nastawy z automatic na manual.
Obecnie trudnością będzie gwarancja jakości samej skrzyni manualnej.
Po zmianie owszem samochód mniej spala o ok. 0,4 do 0,7 litra na 100km i osiąga większe prędkości zamiast 155 km/h do 160-170 km/h.
ALE TRACI DUŻO Z KULTURY PRACY !!!
Po wymianie pojawia się mnóstwo wibracji i dźwięków - czuć i słychać diesla...
Czy bym wymienił ponownie - nie wiem...
W moim przypadku nieuczciwy naprawiacze skrzyń AT wymusili taką decyzję, gdybym miał wiarygodny warsztat od AT bym zregenerował automat.
p.s.
nawet zostawiłem sobie komplet AT - może kiedyś się skuszę aby powrócił na pokład.