Witam serdecznie na forum. Jestem zarejestrowany już od dłuższego czasu jednak dopiero dziś postanowiłem przywitać się i zarazem prosić o pomoc. Jestem posiadaczem T4 multiwan 2.5 benz syncro, w pełnym wyposażeniu (climatronik, webasto, elektryka itd). Auto zakupiłem celem doprowadzenia do stanu fabrycznego z zamysłem na oldtimera. Auto w Niemczech miało jednego właściciela przebieg 190 000 km org. Przez rok zainwestowałem spore środki i doprowadziłem wszystko do stanu używalności, wszystko sprawne. Niestety w ostatnim czasie awaria unieruchomiła T4.
Diagnoza: czujnik położenia wału (generator impulsów wału korbowego). Nie mogę nigdzie znaleźć tej części i myślę że to właśnie ten moment kiedy Forum wspomoże mnie w problemie.
Podaję dane potrzebne do weryfikacji:
VIN : WV2ZZZ70ZWH057130 85 KW silnik AET
Nr części (czujnika): 023 906 433 A
Proszę o wszelkie wsparcie w temacie
Pozdrawiam
Pomoc w kupnie czujnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sum000
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
chemik211
- Ikona forum
- 15
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Pomoc w kupnie czujnika
Jeśli mowa o czujniku wału który jest wkręcony do bloku to tylko org. w serwisie
This topic has 2 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się