Witam wszystkich od pewnego czasu mam problem z moją teczka silnik acv od jakiegoś czasu silnik moim zdaniem zrobil się słabszy nie na tyle żeby nie dało radę się poruszać ale jest widocznie słabszy niema tego przyspieszenia jakie miał odejścia na niskich obrotach
Przy odpaleniu i trzymaniu go na obrotach np 1500 słychsc inną pracę delikatnie silnika niema tego wkręcenia gwałtownego i szybkiego w obroty jak miał wcześniej
Do tej pory sprawdzaliśmy błędy jedynie był do wymiany czujnik od temperatury na desce nie pokazywało temp . Przepływomierz pokazywał głupoty więc mechanik mówił żeby go zmienić został kupiony Bosch założony może coś jest lepiej ale tego startu dalej niema posprawdzane wszystkie przewody wszystko wygląda dobrze
W czym może być problem i czy sam mógłbym zgrać ewentualnie logi gdyby ktoś wytłumaczył jak to myślę że mógłbym to zrobić niechce jeździć od mechanika do mechanika bo to nie pewnie nieda bo ich zdaniem auto chodzi jak trzeba bo niema błędów . Auto chodzi ale brakuje mi coś poprostu wiem jak chodziło. Dodatkowo nieraz chmurkę czarna puści. Ale to pomijając już ten fakt
2.5tdi acv 2000r po zimie auto stało się słabsze
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Patryk2020
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: 2.5tdi acv 2000r po zimie auto stało się słabsze
Może zadam głupie pytanie ,ale kiedy wymieniałeś filtr paliwa ,powietrza i był czyszczony dolot , może to naiwne, ale od tego bym zaczął ,i jest to d…login to view the rest of this post
This topic has 8 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się