Analiza logów, auto bardzo ciężko odpala

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
mati1
Forumowicz T4

Answers: 0
7
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: multivan
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Re: Analiza logów, auto bardzo ciężko odpala

Nieprzeczytany post autor: mati1 »

A jakie są objawy? Na ciepłym zimnym źle pali?
panzer27
Początkujący T4

Answers: 0
7
Last active: -
Tematy: 4
Model:
Auto: vw t4 multivan
Kontakt:

Re: Analiza logów, auto bardzo ciężko odpala

Nieprzeczytany post autor: panzer27 »

Auto odpalało od strzała, aż pewnego dnia przy zapalaniu coś się odmieniło i zaczęło bardzo ciężko palić na ciepłym i jeszcze gorzej na zimnym. Po podłączeniu do vcds był błąd zły kąt wtrysku, wynosił coś koło 160 z tego co pamiętam. Starałem się go ustawić na zegar na 0,55 ale linia na kole od pompy niezgadza się z linią na obudowie. Po ponownym podłączeniu pod kompa kąt wtrysku dalej był wysoki wynosił jakoś koło 100 , wyregulowałem go popuszczając koło na wałku, i nastepnie rolką tak ze teraz w miarę jest, tylko ze bardzo skacze. Auto obecnie niechce wogóle zapalić, tylko za pomocą samo startu lekko prysnę i pali :) na dniach chce pompę wyciągnąc i wykręcic ten zawór n108, i zobaczyć czy może klin na kole od pompy nie wyleciał. Dziwne jest to ze jak wykrecę przewód od wtrysku (obojętnie który) to przy kreceniu ropa sączy się, a wydaje mi się że powinna dość mocno pod ciśnieniem tryskać. Czyżby pompa padła ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”