Zbyt długie grzanie świec?

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Majlo19
Nowy T4

Answers: 0
7
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Zbyt długie grzanie świec?

Nieprzeczytany post autor: Majlo19 »

Witam serdecznie wszystkich
Od razu przepraszam jeśli temat gdzieś jest,ale jestem teraz zagranicą,nie mam prawie neta,a awaria.Problem z przekaźnikiem od świec polegał na tym,że strasznie się grzał...wymieniłem tu na nowy i problem jest taki...grzał się chyba z powodu luzu w skrzynce,nowy też,usztywniłem miedzianą blaszką i już się nie grzeje,ale 2 przewody,te grube,czarny i czerwony z białym,masakrycznie się nagrzewają do momentu rozłączenia przekaźnika,który to jak w temacie za długo nie rozłącza,jakieś 4 min na oko...po jak silnik cieplejszy to ok,rozłącza w miarę szybko...gdzie szukać przyczyny,jestem 1200km od domu i nie ma tu żadnych Kazików co by to ogarneli....
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Zbyt długie grzanie świec?

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

Za długość grzania świec odpowiada czujnik temperatury. Przekaźnik zawsze tak działa ze względów ekologii świece grzeją o wiele dłużej niż zgaśnie lampka ale zależnie od sygnału z czujnika temperatury. Grzanie się kabli oznacza zazwyczaj problem elektryczny z przepływem prądu, gdzieś styki zapewne są skorodowane.
Majlo19
Nowy T4

7
Tematy: 2
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Re: Zbyt długie grzanie świec?

Nieprzeczytany post autor: Majlo19 »

Zamówiłem drugą skrzynkę bezpieczników,styk w komorze przekaźnika,fakt,jest luźny....usztywniłem miedzianą blaszką,przekaźnik już się nie nagrzewa,nic się już nie smaży przy przekaźniku,ale kable dochodzące do skrzynki,grube,nagrzewają się strasznie mocno nim rozłączy przekaźnik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”