Problem Licznik i klima

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Komar
Nowy T4

14
Model:
Auto: Multivan
Kontakt:

Problem Licznik i klima

Post autor: Komar »

Witam mam następujący problem. Od niedawna jestem posiadaczem t4 multivan z 1999r. Przed wczoraj musiałem pogrzebać w bezpiecznikach w celu zlokalizowania tego odpowiadającego za sygnał dźwiękowy. Kiedy już udało mi się go zlokalizować i wymienić okazało się, że coś się stało z licznikiem przebiegu. Niby świeci i ogólny przebieg wyświetla ale nie nabija nowo przejechanych odległości. Kolejną rzeczą, która nie działa poprawnie to panel sterowania klimatyzacją przy każdym włączaniu zapłonu miga przez kilkanaście sekund po czym przestaje i działa normalnie. Na forum znalazłem że za licznik odpowiada bezpiecznik 21 ale sprawdzałem go ponownie i działa a problem nie znika. No i jeszcze sprawa tej nieszczęsnej klimy. No i tu pytanie do was czy nie wiecie czegoś na ten temat i jak to można naprawić. A i licznik jest cyfrowy i sprawdziłem już wszystkie bezpieczniki na nowo wszystkie są dobre. Z góry dzięki za pomoc
BEN
Forumowicz T4

14
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Re: Problem Licznik i klima

Post autor: BEN »

Klimatronik mruga bo zdiagnozował jakąś usterkę. Najlepiej sprawdzić podłączając VAG-a.

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”