Problemy z odpaleniem 2.5 TDI

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
gregorfanty
Nowy T4

12
Model:
Auto: multivan
Kontakt:

Problemy z odpaleniem 2.5 TDI

Post autor: gregorfanty »

Witam wszystkich Forumowiczów!
Jestem nowy na forum i nie bardzo wiem czy w odpowiedniej rubryce piszę ten post.

Jestem szczęśliwym posiadaczem vw t4 Multivan 2.5tdi 98r.
Otóż mam problem z odpalaniem bez względu czy jest zimny czy ciepły silnik po przekręceniu kluczyka szybko gaśnie kontrolka świec żarowych, a dopiero po kilku sekundach słychać cyknięcie przekaźnika świec.
Gdy odpalam samochód muszę kręcić ok10s, a gdy już odpali z rury wydechowej wydobywa się biało niebieski dym i czuć nie przepaloną ropę.
Jeżeli przekręcę kluczyk i poczekam aż cyknie przekaźnik i powtórzę to 3razy odpala od strzała. Świece są nowe, przekaźnik przekładany z innego auta, sprawdzany vagiem zero błędów.Mechanik powiedział że ten typ tak ma. Proszę o jakieś sugestie co może być przyczyną.
Cyklon
Znawca T4

15
Model:
Auto: MULTIWAN
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Re: Problemy z odpaleniem

Post autor: Cyklon »

jaki stary filtr paliwa?

This topic has 57 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”