Czujnik temperatury zewnętrznej pod zderzakiem 2.5 TDI

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
andrz6
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 7
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Czujnik temperatury zewnętrznej pod zderzakiem 2.5 TDI

Nieprzeczytany post autor: andrz6 »

Witam
Otóż mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej tym pod zderzakiem. Jakiś czas temu licznik zaczął pokazywać jakieś dziwne temperatury aż w pewnym momencie pojawiły się same kreski. Stwierdziłem, że urwaniu uległ przewód w kostce czujnika. Kupiłem nową kostkę, podłączyłem czujnik i nadal nie jest on widoczny ani przez licznik, ani przez climatronik. Wymieniłem też czujnik na nowy i dalej nic. Czy możecie mi poradzić, gdzie jeszcze szukać uszkodzenia? Czy są jakieś typowe miejsca, gdzie instalacja czujnika lubi się uszkodzić? Gdzie przebiega obwód czujnika i dokąd? Z góry dziękuję za pomoc.
Micky
Forumowicz T4

16
Tematy: 6
Model:
Auto: Caravelle '03 /C5 X7
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Re: Czujnik temperatury zewnętrznej pod zderzakiem 2.5 TDI

Nieprzeczytany post autor: Micky »

https://translate.google.pl/translate?s ... peratur%29
Sprawdź tutaj.
A dziwne temperatury, to znaczy? Mój po postoju potrafi pokazywać kilkanaście stopni na plusie, co przy obecnej pogodzie jest całkowicie nierealne. Ale łączę to z tym, że czujnik rozgrzewa się od nagrzania komory silnika. Po pewnym czasie temperatura mniej więcej spada do właściwej (chociaż i tak moim zdaniem pokazuje trochę za wysoką temperaturę).
andrz6
Początkujący T4

13
Tematy: 7
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Re: Czujnik temperatury zewnętrznej pod zderzakiem 2.5 TDI

Nieprzeczytany post autor: andrz6 »

U mnie zawsze pokazywał właściwą temperaturę. Mam MFA i Climatronic bez szyny CAN.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”