pacjent 2.5 ACU - czujnik identyfikacji cylindra 1 - G145

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=91
T4 Forum dotyczące silnika 2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Gregorek89
Początkujący T4

9
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

pacjent 2.5 ACU - czujnik identyfikacji cylindra 1 - G145

Post autor: Gregorek89 »

czujnik identyfikacji cylindra 1 - G145

Koledzy kupiłem caravelle 2.5 ACU Ktoś już w niej trochę nagrzebał, włącznie, że włożył sterownik od silnik aac 2.0 na tamtym sterowniku nie było jednak tego błędu i auto dławiło się na benzynie ale na gazie chodził dobrze (LPG jednopunktowe).
Teraz włożyłem sterownik od tego silnika (ACU) 023906024Q i silnik pracuje na obu paliwach jednak wyskakuje ten błąd i auto faluje na benzynie, potrafi zgasnąć (ciepły i zimny). Jadąc na LPG jest jakby lepiej. W obecnym sterowniku ktoś już jednak coś naprawiał (jest ślad polskiej lutownicy :D )
Chciałbym jednak aby chodził poprawnie na benzynie, bo chciałbym zmienić lpg na sekwencję.

Dodam, że wymieniłem w tym sterowniku map sensor ( praca się poprawiła, ale nadal jeszcze nie jest dobrze na benzynie)
Na zimnym pracuje gorzej niż na ciepłym(benzyna) czasami jak się doda gazu lub przełączy z lpg na benzynę trzyma obroty ponad 2000 i trzeba mu pogazować aby spadły do wartości ok 900.
Wtryski sprawdzone, świece nowe, aparat zapłonowy ok, czujniki temperatury cieczy nowe, cewkę już zamówiłem na podmiankę)
Co jeszcze może być?
Szukać kolejnego sterownika?
Proszę o pomoc.
sqnx429
Nowy T4

9
Model:
Auto: Syncro & Multi
Kontakt:

Re: pacjent 2.5 ACU - czujnik identyfikacji cylindra 1 - G14

Post autor: sqnx429 »

Hej,
W sumie mam podobne objawy, walczę już od jakiegoś czasu z ACU. Dlatego podepnę się do tematu. U mnie poprawę przyniosło:
-wymiana wszystkich węż…login to view the rest of this post

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL”