Witam,
mam nietypowy problem z moim T4 ACV 102PS. Otóż wymieniłem wszystkie świece na nowe, ustawiłem początek wtrysku, tak że teraz mieści się on w zakresie od 42 do 54 (silnik nagrzany).
Lecz po ustawieniu początku wtrysku silnik 5 sekund po uruchomieniu pracuje bardzo nierówno (obroty falują od 800 do 1000), dzieje się tak tylko jak odpalam z rana po długim postoju. Oraz gdy obroty falują z wydechu lecą kłęby dymu. Po chwili falowanie ustaje a z rury leci jeszcze dym przez jakąś minutę. Po minucie wszystko jest ok.
Niczego nie ubywa, ani płynów ani oleju. Vag nie wskazuje żadnych błędów tylko po przejechaniu około 1200km pokazał się błąd czujnika prędkości silnika czy jakoś tak (bodajże G28). Błąd usunąłem i już nie powrócił.
Dodam, że pilna sprawa ponieważ jestem w Niemczech a tutaj nie lubią kopcących samochodów :)
Pozdrawiam.
T4 2.5 TDI ACV zimny chodzi nierówno przez 5 sekund i kopci
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
deeamon
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: T4 Long
- Kontakt:
-
mikoli
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 101 razy
- Kontakt:
Re: T4 2.5 TDI ACV zimny chodzi nierówno przez 5 sekund i ko
A jak wychodzą korekcje dawek grupa 013, może wtryski już nie domagają, wlej lepszego paliwka +dodatek do czyszczenia wtrysków, choć najlepiej wyciąg…login to view the rest of this post
This topic has 2 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się