Witam
Podczas małej demolki samochodu w lecie dotarłem do tylnego nawiewu. Generalnie działał ale szału nie było w sensie na 3ce nie dmuchało jakoś bardzo (mam sam nawiew bez klimy). Okazało się, że powietrze z dmuchawy oprócz tego że wylatywało kratkami to jeszcze po drodze w różnych miejscach gdzieś pod tapicerkę. Niemcy dali tam taki patent, który nie wytrzymał upływu czasu mianowicie taki składany z dwóch części tunel, który prowadzi od dmuchawy do góry do podsufitki. Pianka, którą to było wygłuszone i za razem uszczelnione po prostu sypała się w rękach. Akurat miałem piankę wygłuszającą 6mm samoprzylepną więc wyciąłem paski o szerokości na wzór starych i po oczyszczeniu oraz odtłuszczeniu przykleiłem na jeden z paneli.
Uszczelniłem też miejsce łączenia tunelu z podsufitką (niestety zdjęcia po nie mam).
Dla lepszego efektu spięte wszystko zostało opaskami.
Generalnie dużo ciszej teraz pracuje ten nawiew nawet na 3ce i w ogóle fajnie dmucha już od pierwszego biegu.
Pzdr
Jak poprawiłem tylny nawiew w podsufitce - Multivan '96
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
c2aki
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Był: 2.4 ABB Syncro Multivan
Jest: 2.5 ACV Multivan - podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Jak poprawiłem tylny nawiew w podsufitce - Multivan '96
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.