2,5 TDI wtryskiwacze od 150KM do silnika 88KM

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Kometa21
Nowy T4

Answers: 0
9
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Re: 2,5 TDI wtryskiwacze od 150KM do silnika 88KM

Nieprzeczytany post autor: Kometa21 »

Kenobi pisze:
Dyskusja zaczyna schodzić na manowce względem tematu wątku.
dokładnie, potwierdzam ale dziękuję wszystkim za podpowiedzi.
Wiem już dużo więcej niż na początku. Jestem pewny że nie chcę iść w kierunku 150KM.
Chcę w miarę jak NAJPROŚCIEJ, RACZEJ TANIO I MOŻLIWIE NAJBARDZIEJ BEZPROBLEMOWO sprawić aby mój busik w miarę jechał od ruszenia i nie kopcił.
Nie chcę udowadniać sobie i innym że
ostryt4 pisze:
Wszystko się da, "tylko" kwestia portfela i wyobraźni.

chcę jeździć a nie ciągle ładować w busa kasę - BUS ma służyć mi a nie ja jemu:)

-zastanawiam się między AJT, AFN 1.9, ACV,

-wie ktoś jakie są nazwy, oznaczenia tych 2 rodzajów wtryskiwaczy montowanych orginalnie w silnikach AJT 88KM, żeby się nie wpakować znowu w te których nie da się w sensownych pieniądzach zregenerować?
Kometa21
Nowy T4

9
Tematy: 1
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kometa21 »

Udało się odnaleźć oryginalne wtryskiwacze wymontowane z mojego AJT o symbolach:
074 130 201L Stanadyne33731 SA4 ITALY 05-02 - 2szt
074 130 201L Stanadyne33731 SA4 ITALY 04-02 – 2szt.
I wtrysk sterujący 074 130 202N Stanadyne 33738 SA4 ITALY 49-01.

Mam już je sprawdzone, przeczyszczone (nie są bardzo zajechane ale ich charakterystyka pracy od nowości jest już podobno dużo gorsza od Bosch-owskich) . Będę próbował przełożyć ich z powrotem, a 216 pewnie sprzedam.

Okazało się, że mapowanie mojego silnika nie polegało na wgraniu nowej mapy tylko na zmodyfikowaniu oryginalnej.
Zobaczę jak będzie jeździł ale w przyszłości prawdopodobnie przymierzę się żeby zamontować wtryskiwacze z wersji 102km i zrobić pod nie mapę i dołożyć IC. Czy to wystarczy żeby przyzwoicie jeździł czy będę potrzebował coś jeszcze dokupić i wymienić ? (bo ktoś np mówił że lepiej też od razu wymienić pompę, bo ta od tych włoskich wtrysków też może nie działać najlepiej z wtryskami ACV ??? )
chemik211
Ikona forum

16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

Pompa ta sama, a co do wtrysków weź kup od acv używki i będzie działać bez kombinacji
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”