za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sikor
- Nowy T4
- 11
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od paru lat jestem posiadaczem t4 1.9td 2001rok w wersji osobowej. Postanowiłem zrobic kapitalny remont silnika i tak uczyniłem ( regeneracja wału szlify cylindrów tłoki pierscienie panewki itd.) Również kupiłem NOWĄ głowice.Obecnie przejechałem już po tym remoncie jakies 4.5tys.km......do czego zmierzam: otóż robi sie za duze cisnienie w układzie chłodzenia (twardnieja przewody od chłodnicy). Byłem na sprawdzenie C02 w układzie i nic nie stwierdzono czyli mozna domniemac ze uszczelka pod głowica cała...wymieniłem korek zbiorniczka i nic wymieniłem termostat i tez bez zmian. Chciałbym dodać ze pompa wody nowa. Zdjąłem uszczelke korka zbiorniczka wyrównawczego i teraz jest "dobrze" ale przeciez tak byc nie powinno. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych posiadaczy t4 z tym silnikiem......z góry piekne dzieki.
-
SANCZO
- Stały bywalec
- 10
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: za duze cisnienie w przewodach od chłodnicy 1.9 td ABL
na jakiej podstawie twierdzisz że ciśnienie jest za wysokie ? Mierzone manometrem czy tylko macane ręką bo jeżeli tak to odpóść sobie bo w układzie ch…login to view the rest of this post
This topic has 21 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się