Pomoc w naprawie lub wymianie licznika

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
mario78
Forumowicz T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 20
Model:
Auto: t4 99 westfalia 94
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Pomoc w naprawie lub wymianie licznika

Nieprzeczytany post autor: mario78 »

Witajcie szukałem na forum ale nic nie znalazłem wiec pisze nowy post.
W mojej westfalii 1994 rok 2,4D zaczęła skakać wskazówka od prędkościomierza i po kilku minutach jazdy skakała od zera do 200 ale przejechane kilometry licznik pokazuje dobrze
Po powrocie do domu rozebrałem licznik wymontowałem prędkościomierz i okazało się ze sprężynka która stabilizuje wskazówkę od prędkości pękła
i chyba nie da się tego naprawić lub nie opłaca się ,nadmieniam ze linka i ślimak jest ok sprawdziłem
Mój licznik ma obrotomierz prędkościomierz /200km/h temp.wody i poziom paliwa po lewej stronie wyświetlacz z zegarkiem tego wyświetlacza po środku nie ma
Numer całego licznika 701 919 033 DR 701 919 033 CB na samym prędkościomierzu 94 116 004 W=825 SP039
Na aalegroo są takie same na wygląd ale nie ma z oznaczeniem CB ani DR nie wiem czy te literki maja jakieś znaczenie
Proszę o pomoc jaki kupić żeby dobrze pokazywał prędkość i przejechane kilometry co z tymi literkami?? a może ktoś ma taki który będzie pasował do mojej westy i chciałby sprzedać dzięki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”