Felgi oraz obniżenie zawieszenia.

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
mazur_rks
Początkujący T4

14
Model:
Auto: T4-93
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Felgi oraz obniżenie zawieszenia.

Post autor: mazur_rks »

Siemano jestem nowy na forum i tak samo nowym posiadaczem T4 93 Syncro 24D!!;) Wydaje mi się że się zadomowię w najbliższym czasie bo mam parę pomysłów na głowie i mała ilość wiedzy (ale dużego charta ducha i sprzęt ) (mam 17 lat)

Cel:

18 19 niekoniecznie niski profil opon i wypełnione nadkola oraz nie za sztywny zawias.

Konkrety:

Felgi:
Czy mógł by ktoś podesłać zdjęcie jak 19 i 18 wypełniają nadkole na oryginalnym zawieszeniu ?? Bo w liczenie z cali na cm jakoś mi tego nie obrazuje dobrze ;)

Opony:

Jaka szerokość byście polecili żeby wspomaganie nie dostawało za bardzo, ale miało lepszą przyczepność od oryginalnych opon. Co sądzicie o 215 R 40. Ma ktoś z was lacza R 40 ( jak się ona zachowuje na durach ??

Obniżenie zawieszenia: (Oczywiście użyłem szukaj ;) )

Posiadam już komplet TA TECHNIX -60 Ale po zamontowaniu sprężyn tył poszedł za nisko i dobijał do końca dlatego wróciły sprężyny oryginalne. Amorki pozostały z techa. I praktycznie wysokość aktualnie jest ta sama. Teraz pytanie ile należy posadzić bryke żeby zachować komfort i wygląd oraz jak to zrobić ??
Przód:
O posadzeniu przodu przeczytałem już ale jestem ciekaw ile można obniżyć przód na drążkach skrętnych ?? (mam techy amorki) i jak to wpłynie na jazdę i komfort. (a wiem ze sporo osób ma też techy)
Tył:
Jak posadzić tył ?? kupując sportowe sprężyny - 40 czy też zbijając oryginalne ??

Prosił bym o konkretną pomoc zwięzłe zdanie nie skąpić czasu na pisanie to temat będzie dla potomnych. Jak zacznę to dam fotki i dorzucę dodatkowe informacje o przebiegu akcji.

Sory że aż tyle pytań i wydają się głupie, ale nie mam doświadczenia lubię mieć wszystko zaplanowane oraz mam ograniczony dostęp do garażu więc nie mam czasu na pomyłki.

Pozdro mazur ;)
Żybis
Aktywny T4

15
Model:
Auto:
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Re: Felgi oraz obniżenie zawieszenia.

Post autor: Żybis »

Hmmm temat rzeka kolego
jak do tej pory latałem na 17 235/50/17 szczerze --- mam dosyć , przechodzę na standard dla 150siątki czyli akurat 215/55/16…login to view the rest of this post

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”