Wymiana sprzęgła Multivan 2000r 2.5TDI 102HP
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana sprzęgła Multivan 2000r 2.5TDI 102HP
AFK miała taki wkurzający bajer/zabezpieczenie, że aby wrzucić wsteczny należało najpierw lewarek wcisnąć do dołu co powodowało pociągnięcie specjalnej linki która to zabezpieczenie odblokowywała i wchodził wsteczny, w DXZ tego nie ma.
Bardzo awaryjny po latach element, także nie daj się wkręcić w skrzynię AFK
-
Avallone
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Ludzie sobie nie zdają sprawy jak wiele zawdzięczają forom tematycznym. Przyszedł próżny Facebook i wszyscy się rzucili po ochy i achy a zapominają o tym co ważne. Ja tez używam FB ale dla mnie to tylko reklama. Wielka szkoda że nie mam szans na spotkanie wielu z Was w realu. Kupa osób o ogromnej pasji i wiedzy. Wielka szkoda. Dzięki Kenobi za to ważne dla mnie info. Postaram się nie dać d... choć dylematów masa z tym związanych.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Kenobi, nie bardzo wiem o czym piszesz, w czym był awaryjny ten bajer? Jeśli ktoś nie podłączył linki lub zrobił to źle to z pewnością. Miałem skrzynię AFK, zrzucana była chyba z 3 razy, w tym raz remont po realnych 380 tys. km i żadnych problemów nie miałem, a wsteczny wchodził gładziutko po wciśnięciu lewarka.Kenobi pisze:AFK miała taki wkurzający bajer/zabezpieczenie, że aby wrzucić wsteczny należało najpierw lewarek wcisnąć do dołu co powodowało pociągnięcie specjalnej linki która to zabezpieczenie odblokowywała i wchodził wsteczny, w DXZ tego nie ma.
AFK to szybka skrzynia i ja polecam.
-
Avallone
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Nie, praktycznie taka sama, tutaj masz oznaczenia jakie skrzynie szły do jakich silników i jakie były przełożenia:Avallone pisze:Co znaczy szybka?? DXZ moja jest inna?? Wolna??
http://t4-wiki.de/wiki/Getriebekennbuchstabe#1997-2003
-
Avallone
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Z tego wynika że do mojego pasują wszystkie 4 skrzynie? AFK DRH DXZ EFA
Sporo wody w rzece upłynie zanim to zrobię, nie mogę znaleźć nic ciekawego w temacie skrzyni a już mnie opuszki palców nawalają od klikania.
Sporo wody w rzece upłynie zanim to zrobię, nie mogę znaleźć nic ciekawego w temacie skrzyni a już mnie opuszki palców nawalają od klikania.
-
Avallone
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Wziąłem się wreszcie za sprawdzenie tego. Zdjęliśmy od dołu tą wielką obudowę ochronną, tą mniejsza też i na tym się sprawdzanie na ulicy skończyło bo nie ma żadnego dojścia do jakiegoś dekielka żeby sprawdzić czy to czasem nie poluzowała się śruba od piątki. Jednak żeby w ogóle ustalić co jest do naprawy to trzeba ściągnąć całą skrzynię i sprzęgło. Jedyne co udało się zrobić to potwierdzić że to skrzynia DXZ bo jest na dole wybite.
Plan jest taki. Szukam jakiejś dziupli, zdejmujemy z kolegą skrzynię ( 17 lat doświadczenia w VW Poland ), rozkręcamy wsio co popadnie i wtedy będzie wiadomo co muszę kupić. Do polski nie dojadę bo sprzęgło siadło do końca :)
Plan jest taki. Szukam jakiejś dziupli, zdejmujemy z kolegą skrzynię ( 17 lat doświadczenia w VW Poland ), rozkręcamy wsio co popadnie i wtedy będzie wiadomo co muszę kupić. Do polski nie dojadę bo sprzęgło siadło do końca :)