Końcówki wtrysków 2.4 jakie ciśnienie prawidłowe?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
fili
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan t4
- Kontakt:
Końcówki wtrysków 2.4 jakie ciśnienie prawidłowe?
Witam mam ciekawostkę wymieniam końcówki wtrysków w 2.4 AAB przebieg 264 tyś rano przy bliskiej zero szarpie i dymi (więc chyba już czas) Mierzyłem stare wtryski i puszczają przy około 150 ale leją a nowe puszczają przy 190 ale mgiełka jak się na leży a wedle teorii mają puszczać przy 130-138 O co chodzi z tym ciśnieniem?
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: Końcówki wtrsków 2.4 jakie ciśnienie prawidłowe?
Z tego co ja wiem i do tej pory robiłem to wtryski się reguluje i ustawia do wymaganego ciśnienia otwarcia.
Przy każdej wymianie końcówek tą czynność trzeba przeprowadzać.
Przy każdej wymianie końcówek tą czynność trzeba przeprowadzać.
-
fili
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Końcówki wtrysków 2.4 jakie ciśnienie prawidłowe?
No tak masz rację reguluję się je podkładkami pod sprężynami,są wyregulowane teraz na 170 nie wiem czy mogą być tak?
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Wg autodaty otwarcie powinno być ustawione na poziomie 130-138 barów
-
fili
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Myślisz że padnie pompa prędzej przy takim ciśnieniu albo wtryski szybciej się zużyją auto chodzi fajnie
-
zeege
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Auto: 95r
- Kontakt:
Witam. Przymierzam sie do malego remontu mojeg t4 2.4. Ciezko odpala na mrozie. Kupione zostaly swiece zarowe, filtr paliwa nie wymieniany od x lat i zastanawiam sie, czy nie powinienem kupic koncowek wtryskow. Pytanie jest, czy warto kupic na zapas koncowki wtryskow? Jestem zagranica, dlatego czesci beda wyslane paczka (20-40% ceny rynkowej)
Pozdrawiam
Edycja:
Kocnowki i swiece wymienione w warsztacie. Silnik pracuje tak samo jak chodzil. Cisnienia mechanik nie sprawdzil, bo stwierdzil, ze nie trzeba. Jedyne czego dowiedzialem sie to, ze musze wymienic jeszcze pompe wtryskowa i dopiero wtedy mechanicy skoncza naprawe. Powoli zastanawiam sie, czy byl sens naprawiac ta teczke <krzyk>
Pozdrawiam
Edycja:
Kocnowki i swiece wymienione w warsztacie. Silnik pracuje tak samo jak chodzil. Cisnienia mechanik nie sprawdzil, bo stwierdzil, ze nie trzeba. Jedyne czego dowiedzialem sie to, ze musze wymienic jeszcze pompe wtryskowa i dopiero wtedy mechanicy skoncza naprawe. Powoli zastanawiam sie, czy byl sens naprawiac ta teczke <krzyk>