parametry T4-ki do sterownika LPG

ODPOWIEDZ
Hubert
Początkujący T4

14
Model:
Auto: 70x0b
podziekowal za post: 8 razy
Kontakt:

parametry T4-ki do sterownika LPG

Post autor: Hubert »

Witam wszystkich użytkowników i milosników T4.
Ostatnio zacząłem mieć problemy z instalacją gazową. Pali o połowe więcej , zmulał przy przyspieszaniu. Na benzynie wszystko było w porządku. Filtry i świece dopiero co wymieniłem. Podłączylem pod interfeisa no i okazało się że czasy wtrysków i obroty na gazie są za duże. Stwierdziłem że zainstaluję sobie sterownik na nowo (przyznaję że robię to pierwszy raz). Niestety stanąłem już na autokalibracji bo comp mi mówił że za wysokie mam obroty -4000. ale w żeczywistosci jest 800. Muszę ustawić parametry samochodu.
I tu moja prośba : wie ktoś jakie dokładnie parametry ma T4( 2,5 litra silnik AAF rocznik 91 model 70 XOB instalacja Stag 300 plus). Instrukcje podłączenia i programowanie sterownika znalazłem na stronie AC, tylko nigdzie nie mogę znaleść parametrów do T4-ki ( liczba impulsów na obrót, sygnał obrotów itp.) Może ktoś wie gdzie to mogę znaleść?
Z góry dziekuję za wszelkie informacje.
janusz733
Nowy T4

11
Model:
Auto: t4 caravelle
Kontakt:

Re: parametry T4-ki do sterownika LPG

Post autor: janusz733 »

Jeśli robisz to programem AcGasSynchro 10.4.0.5 to nie ma tam ustawienia na 5 cylindrów i pewnie dlatego tak się dzieje.

This topic has 20 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”